خانه

اموزش سودوکو

انواع سودوکو

روش حل سودوکو

پرینت سودوکو

برنامه کامپیوتری

لینک ها

ارتباط با ما

Persian

Sudoku

آموزش سودوکو

you don,t have Flash Player

       

 

مقدمه

سودوکو که همچنین به جور چین اعداد نیز معروف می باشد, یک پازل بر پایه منطق می باشد. هدف از این بازی وارد کردن اعداد 1 تا 9 در جدول 9×9 خانه ای می باشد, که خود این جدول نیز شامل 9 زیر جدول 3×3 که ناحیه نامیده می شوند, است که در اغاز اعدادی به عنوان پیش فرض در بعضی خانه های جدول قرار می گیرند. هر سطر, ستون و ناحیه باید شامل تمام اعداد 1 تا 9 بدون تکرار باشد. برای تکمیل پازل نیاز به حوصله و به کار بردن منطق می باشد. هر چند این پازل برای اولین بار در یک مجله پازل امریکایی در سال 1979 انتشار یافت, ولی انتشار ان به طور مستمر و پی گیر برای نخستین مرتبه بر می گردد به ژاپن در 1986 و در سال 2005 این سرگرمی به محبوبیت جهانی دست یافت.

امروزه این بازی در تمامی کشورها به عنوان یک جدول فکری مقبولیت قابل توجهی یافته است و روز به روز به این محبوبیت افزوده می گردد. اکنون کمتر روزنامه و مجله پازلی را می توان یافت که هر روزه جداول سودوکو را در بخش سرگرمی خود نداشته باشد. این نوع جدول برخلاف اکثر دیگر جداول باعث تقویت فکر و ذهن منطقی در انسان می گردد به همین دلیل از این بازی در بسیاری از مسابقات به منظور سنجش قابلیت تعقل استفاده و در بسیاری از این فستیوال ها سودوکو به عنوان مقام نخست جهانی در بین بازی های سرگرمی دست می یابد.

امید است این سایت گامی هر چند کوچک به منظور ایجاد سرگرمی و پرکردن اوقات فراغت و رشد تفکر منطقی در میان بازدید کنندگان باشد, و بتواند توجه علاقه مندان را به خود جلب نماید.

 

خانه

اموزش سودوکو

انواع سودوکو

روش حل سودوکو

پرینت سودوکو

برنامه کامپیوتری

لینک ها

ارتباط با ما

 

         

آموزش سودوکو

پازل سودکو به طور استاندارد و عمومی از یک جدول 9×9 تشکیل یافته است. بنابراین ما در مجموع شاهد یک جدول 81 خانه ای می باشیم که تمامی این خانه ها باید توسط اعداد 1 الی 9 تکمیل گردد. این جدول کلی خود نیز به یک زیر جدول 3×3 تقسیم می گردد که به هر یک از این تقسیمات یک ناحیه گفته می شود, پس بنابراین جدول ما شامل 9 ناحیه است.

حال که با تقسیم بندی در این بازی اشنا شدیم نوبت به قوانین حل این بازی می رسد. همیشه در جدول اعدادی از ابتدا به عنوان پیش فرض و به منظور جهت دادن و کمک به حل جدول در بعضی خانه ها قرار داده می شود. ما با یاری گرفتن از این اعداد و با به کار بستن سه قانون ساده زیر این پازل را تکمیل می کنیم:

قانون اول: در هر سطر جدول باید تمامی اعداد 1 الی 9 بدون تکرار قرار گیرد.
قانون دوم: در هر ستون جدول باید تمامی اعداد 1 الی 9 بدون تکرار قرار گیرد.
قانون سوم: در هر ناحیه جدول باید تمامی اعداد 1 الی 9 بدون تکرار قرار گیرد.
 
در تصویر زیر می توانید تقسیم بندی های سطر(زرد), ستون(قرمز) وناحیه(سبز) را مشاهده فرمایید:

این نکته در اینجا قابل ذکر می باشد که در بعضی از حالات به جای به کار بردن اعداد از حروف الفبا A -I استفاده می شود. زیرا در این بازی از قوانین ریاضی بین اعداد استفاده ای نمی گردد, بنابراین به طور اصولی می توان از هر مجموعه از نمادها در این جدول استفاده کرد.
 
 
         
         

PersianSudoku ©2006, All Rights Reserved